Nieuws

FOUNDERSFEEST
Het bestuur van SOS wil op niet al te lange termijn een founder-feest organiseren, gewoon omdat de steun voor De Bombazijn een feestje waard is. Zo gauw er meer bekend is, wordt dit snel bekend gemaakt.

———————-

EERSTE BIER

Een groep van twaalf aspirant brouwers heeft onlangs een eerste brouwsel geproduceerd, daarbij begeleid door twee ervaren hobby-brouwers. Momenteel staat het bier te gisten en over twee weken gaat het op fles om daarna nog enkele weken te rijpen.
Een dezer dagen begint de brouwgroep aan een tweede brouwsel. Naarmate er meer opslagtanks beschikbaar zijn kan er vaker gebrouwen worden. Per keer is dat ongeveer 45 liter.

————

Hylkema Architectuur, Erfgoed en Herontwikkeling heeft in opdracht van  BOEi een Cultuurhistorische inventarisatie gemaakt. Klik hier voor het hele verslag.

————————————————————————————————————

GOED NIEUWS:

BOEi  heeft besloten ons project te steunen.
BOEi is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. Zij doet dit vanuit verschillende invalshoeken: als ontwikkelaar, belegger of adviseur. Of een combinatie hiervan.

De mogelijkheid tot herbestemmen kan op alle soorten gebouwen van toepassing zijn. Van ijzergieterij tot steenfabriek en van kazernegebouw tot scheepswerf. Het maakt hierbij niet uit of deze gebouwen nu beschermd zijn door de overheid of dat het publiek en/of de eigenaar het monument de moeite van behouden waard vindt.

Voor meer informatie: http://www.boei.nl

———————————————————————————————————

 

De aanvraag om een Culturele-ANBI te worden is gehonoreerd. Voor donateurs aan Culturele ANBI’s geldt vanaf 2012 een extra giftenaftrek. Hierdoor worden giften aan culturele ANBI’s gestimuleerd.