Comité van aanbeveling

De volgende mensen hebben zich positief geuit naar aanleiding van de plannen van Stichting Oldenzaal Stadstuinen:

 

 

De volgende personen hebben zich verbonden aan S.O.S.:

– Bart Riteco (Notaris):
Een mooi stukje Oldenzaal waar nu in feite niemand van kan genieten, omtoveren tot iets waarvan Oldenzalers, maar ook de vele mensen die naar onze stad toe komen, kunnen genieten, is in mijn ogen een prachtig streven.

Als dat dan ook nog gebeurt met oog voor de historie en cultuur van de stad, verdient dat aanbeveling.

De verwezenlijking van de ideeën van de initiatiefnemers zal een grote toegevoegde waarde hebben voor de aantrekkelijkheid van de Oldenzaalse binnenstad.

Vandaar mijn oprechte aanbeveling voor dit lovenswaardige project.

Bart Riteco, notaris

 

– Poem Derks
Met heel veel biertjes verkering gehad.
Blond, bruin, Hollands, Duits, Belgisch, nou ja.
En behoorlijk gehopt ook. Maar ’t is al lang uit.
Wat zal ik zeggen, te gewoontjes.
Daarom is die Oldenzaalse brouwerij broodnodig.
Loop ik weer mooi naar de pomp.
Doo d’r veur mie nog meer ’n paar in jongs.

Poem Derks

 

Pi de Bruijn

Geachte Stichting Oldenzaalse Stadstuinen, graag wil ik hierbij nog eens mijn enthousiasme uitspreken voor het restaureren van het historische pand in het binnenstedelijke tuingebied te Oldenzaal. Het Bombazijn-project kan in relatie met het openstellen van het tuingebied op essentiële wijze bijdragen aan de kwaliteit en gevarieerdheid van de openbare ruimte in het oldenzaalse centrumgebied.
Ik wens de initiatiefgroep alle succes met het verwezenlijken van deze plannen!

Met vr gr, de Architekten Cie, Pi de Bruin.

 


John Velthuis (architect)

Deze kans mag niet voorbij gaan

Dit project biedt een uitgelezen kans om een groot stuk privédomein in het hart van de stad terug te geven aan de bevolking voor algemeen gebruik.  De te ontwikkelen tuinen zullen als rustplek een mooi contrast vormen met de drukte op de Groote Markt. De stadsbrouwerij met proeflokaal, het terras en de tuinen zullen zich als logisch geheel bij uitstek lenen voor een diversiteit aan culturele en maatschappelijke activiteiten.

Een tot nu toe verborgen deel van Oldenzaal wordt zichtbaar en op waardige wijze weer in gebruik genomen. De keus voor een bestemming als brouwerij voor het oude ambachtsgebouw past mooi in de eerdere ambachtelijke activiteiten die er plaatsvonden. Via wol, textiel en chocolade naar bier; dat past mooi. Het is terug naar de basis, want het was ooit een echte werkschuur. Het brouwen van bier is ook werk; zeg maar gerust heel mooi werk.
In het ontwerp van zowel het gebouw als straks de tuinen ligt de nadruk op authenticiteit. Geen opgepoetste ontwerpen dus. De kap bijvoorbeeld van de brouwerij wordt weer zoals deze laatstelijk nog in 1946 werd gefotografeerd. Binnen zal straks de constructie mooi in het zicht blijven. Dit project verdient alle steun. Het is een niet te missen kans om de nu nog incomplete binnenstad van Oldenzaal weer iets terug te geven van hoe het ooit was.

 

 

John Velthuis
architect